szechenyi terv

Életpálya Nap - Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium

MediaGo Klebelsberg Kuno Altalanos Iskola es Gimnazium Budapest Vasali Zoltan 2013 01 08 Eletpalya

Időpont: 2013. 01. 08.
Időtartam: 10:00-14:00
Helyszín: Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium
Cím: 1028 Budapest, Szabadság u. 23.

Előkészületek

10:00-kor érkeztek meg az Alapítvány önkéntesei a Gimnáziumba, ahol Mandják Gertrúd, a végzősök osztályfőnöke fogadott minket, aki egyben a kapcsolattartónk volt. Körülbelül fél órát vett igénybe az előadás helyszínének a berendezése a kijelölt osztályteremben.

Előadás

Az előadást 11:00 és 11:45 között tartottuk meg. A rendezvényt Gerzsényi Melinda, Alapítványunk kuratóriumi elnöke nyitotta meg, aki felvezetésként beszélt arról, miről nem szól, illetve miről fog szólni az Életpálya Nap, majd egy interaktív játék segítségével a diákokat arról kérdezte meg, hogy bizonyos tényezőket (önéletrajz, motivációs levél, nyelvtudás, kapcsolatok, stb.) mennyire tartanak fontosnak a munkakeresés kapcsán.
A következő előadást Sas Ágnes tartotta meg a Hilton Budapest képviseletében, aki saját életútján keresztül illusztrálta, hogyan lehet akár vargabetűk után is szorgalommal és alázattal sikeres karriert felépíteni. Bemutatta a szállodaiparban rejlő lehetőségeket és kihívásokat, valamint magát a Hilton Budapestet is. Külön kiemelte a gyakornokság fontosságát, hiszen ő is a Hilton gyakornoki programjának köszönhetően kapott végül állást a cégnél.
Sas Ágnes után Vasali Zoltán következett, ő a Zsigmond Király Főiskola képviseletében tartott előadást. Ismertette a főiskola kínálatát és főbb előnyeit, miközben fölhívta a diákok figyelmét a tudatos és átgondolt döntések fontosságára – a felsőoktatási intézménybe való jelentkezés során éppúgy, mint a tanulmányok végzése alatt.
Zárásként ismét Alapítványunk kuratóriumi elnöke következett: bemutatta az önkéntesmunka előnyeit, valamint saját életútján keresztül az önmegvalósításba vetett hit fontosságát.

Az előadás után önkénteseink az információs standnál folytatták munkájukat. Ide vártunk mindenkit, akinek kérdése merült föl az elhangzottakkal kapcsolatban, illetve kíváncsi volt arra, milyen szolgáltatásokat tud még igénybe venni Alapítványunk által. Az osztályból sokakat érdekelt a személyiségteszt, a Start Kártya, valamint az önéletrajzírás fortélyai, így sokan fölkerestek minket. 14:00-kor bontottuk le a standot és hagytuk el az iskolát.

Tapasztalatok

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy nagy számban érdeklődtek a tanulók. Leginkább a személyiségteszt állt az érdeklődés középpontjában, oda sorba álltak a diákok. Reméljük, hogy meghívott előadóink beszámolói, prezentációi, így kiegészülve a teszttel gondolatébresztőként hatnak a diákokra, és segítségül lesznek az előttük álló nagy döntések meghozatalában.

MediaGo Klebelsberg Kuno Altalanos Iskola es Gimnazium Budapest Gerzsenyi Melinda 2013 01 08 Eletpalya

MediaGo Klebelsberg Kuno Altalanos Iskola es Gimnazium Budapest diakok 2013 01 08 Eletpalya

MediaGo Klebelsberg Kuno Altalanos Iskola es Gimnazium Budapest Sas Agnes 2013 01 08 Eletpalya

MediaGo Klebelsberg Kuno Altalanos Iskola es Gimnazium Budapest Gerzsenyi Melinda Mandjak Gertrud 2013 01 08 Eletpalya

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem