szechenyi terv

Életpálya Nap - Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola

MediaGo Eletpalya Raoul Wallenberg Szakkozepiskola es Szakiskola Kollath Mariann

Időpont: 2013.01.15.
Időtartam: 10:00-13:00
Helyszín: Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola
Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 1.

Előkészületek

10:00-kor érkeztek meg az Alapítvány önkéntesei a szakközépiskolába, ahol Kolláth Mariann, az iskolai kapcsolattartónk fogadott minket. Körülbelül fél órát vett igénybe a stand kialakítása a büfé mellett és az előadás helyszínének a berendezése az ebédlőben.

Előadás

A előadást 10:20 és 11:10 között tartottuk meg. A rendezvényt Paczuk Péter, Alapítványunk előadója nyitotta meg, aki röviden bemutatta a MediaGo Alapítványt, valamint az Életpálya Programot. Beszélt az önkéntesség fontosságáról, saját példáján keresztül mutatta be, hogy milyen szakmai tudásra és tapasztalatokra lehet szert tenni egy önkéntes gyakornoki pozíció által. Az előadássorozatot Sulyok Tamás nyitotta meg, a Zsigmond Király Főiskola képviseletében, aki bemutatta, hogy mit nyújt a ZSKF a felsőoktatási piacon, valamint mesélt saját szakterületének tapasztalatairól. A következő előadás keretében a nyelvtanulás fontosságáról és a külföldi munkavállalásról hallhattak a diákok Hencz Bence előadásában, aki cégét a DIWA Personalservice-t is bemutatta. Az előadássorozat harmadik előadója Varga Róbert volt, aki az OTP Bank történetének felvázolása után, saját karrierívét mutatta be, hogy honnan is jutott el odáig, hogy ma a VIII. kerületi fiók vezetőjének vallhatja magát.

Tapasztalatok

Óriási örömmel töltött el bennünket, hogy a nagy számban érdeklődő diákoknak sikerült a figyelmét megragadni a meghívott előadóknak köszönhetően. Reméljük, hogy sikerült arra ösztökélni a diákokat, hogy kezdjék el tudatosan megtervezni jövőjüket, hiszen ahogy a mondás is tartja: „Mindenki a maga szerencséjének kovácsa.", küldetésünknek pedig azt tartjuk, hogy ez ne szerencse legyen, hanem tudatos tervezés.

MediaGo Eletpalya Raoul Wallenberg Szakkozepiskola es Szakiskola Hencz Bence

MediaGo Eletpalya Raoul Wallenberg Szakkozepiskola es Szakiskola Varga Robert

MediaGo Eletpalya Raoul  Wallenberg Szakkozepiskola es Szakiskola Sulyok Tamas

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem